Lyt til artiklen:

Nyt samarbejde om kloak-TV-operatørkursus

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Abonnementsartikel

Brancheforeningerne Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM&E) og Danske Kloakmestre har slået pjalterne sammen og udbyder nu kurset "Kloakbranchens kursus for kloak og TV-operatører".

En TV-inspektion medfører, at der føres et videokamera ned i en kloak for for eksempel at identificere et brud på et kloakrør, en tilstopning eller andre fremmedlegemer, der skaber problemer i kloakken. De to brancheforeninger tilbyder nu TV-inspektørerne en efteruddannelse i teknikken, som bl.a. skal bidrage til at opretholde den høje standard, der ydes indenfor feltet, skriver DM&E i en pressemeddelelse.

- Vores mål med dette kursus er at uddanne flere TV-operatører samt at hæve niveauet på de TV-inspektioner, der bliver udført. Cirka 90-95 procent af vores medlemmer, der arbejder med kloakering, har en form for kamera som de anvender til TV-inspektion. Og ligesom med alt andet, kræver arbejdet med TV-inspektion stor faglighed for at levere et godt stykke arbejde, siger Sebastian Skipper Ravn, chefkonsulent i DM&E Entreprenør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er blandt andet DM&E's medlemmer, som har efterspurgt at komme på kursus. Flere private husstande får nemlig tjekket kloaksystemerne med TV-inspektion. Derfor er det godt, at der nu er mulighed for at komme en tur på skolebænken og blive opdateret på den nyeste viden indenfor området.