Abonnementsartikel

Der mangler konkrete beløb og vilkår for udtagning af lavbundsjord, før der kan laves fornuftig rådgivning, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

I den nye landbrugsaftale er der målsætning om at i alt 100.000 hektar lavbundsjord inklusive randområder skal udtages af landbrugsdrift. Der er tidligere sat projekter i gang om både vådområder og udtagning af lavbundsjorde, men vilkårene og erstatningsprisen for at udtage de enkelte hektar lavbundsjorde i den nye aftale er på nuværende tidspunkt ikke meldt ud. Det gør det ifølge Eja Lund, der er chefkonsulent i Velas, svært at rådgive de lodsejere, som har lavbundsjord på deres marker, om konsekvenserne ved at gå ind i det eller ej.

- I aftalen kan vi se, at der er kommet flere penge til udtagning af lavbundsjorde, men vi kender ikke de konkrete støttesatser. Derfor råder jeg folk til først og fremmest at tænke over, hvad de vil med deres lavbundsarealer og derefter træde vande, indtil vi ved, hvad den nye ordning indebærer, siger hun.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.