Lyt til artiklen:

Jeppe er på seks ugers praktikophold i Tanzania

00:00
Hastighed: ???x
02:31

- Jeg glæder mig til at få en oplevelse, lære noget nyt og se, hvordan de arbejder dernede, siger Jeppe Vangsgaard Diemer, som til daglig går på uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker på HEG i Aars og er i lære hos Maskinpartner i Vejle.

Det skriver Ulandssekretariatet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Maskinpartner i Vejle er direktør Niels Vestergaard glad for muligheden for at kunne sende Jeppe ud i verden med sit fag. Om det forestående Tanzania-eventyr siger han:

- Jeg synes jo, det er en fantastisk oplevelse for ham at få lov til at komme ud og se, hvad der sker så anderledes et sted end der, hvor han er vant til at gå. Så ungt et menneske tager ingen skade af at komme ud og se, at vi måske har det ret godt her i vores lille smørhul - både i vores land og på vores arbejdspladser.

Samarbejde mellem fagbevægelse og erhvervsskole

Det er Ulandssekretariatet, fagbevægelsens udviklings- og bistandsorganisation, der sammen med erhvervsskolen HEG i Aars har arrangeret turen til Tanzania, og det er tredje gang, de sender lærlinge fra landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen til Tanzania.

For Ulandssekretariatet er ønsket at vise de danske lærlinge, hvordan verden også kan se ud - og give dem lyst til at bidrage til udviklingen:

- Det at få en faglig uddannelse giver mange muligheder, også uden for Danmark. Man kan tage den med ud i verden og gøre en forskel for andre mennesker. Vi vil gerne vise de unge, at verden er stor, og at problemerne bedst løses i fællesskab. Danske lærlinge har en masse kompetencer, som de kan bidrage med i et land som Tanzania, siger Ulandssekretariatets leder Mads Bugge Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På HEG i Aars er uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen glad for endnu en gang at kunne sende et hold lærlinge afsted til Tanzania:

- Vi kan se på de lærlinge, vi tidligere har haft i Tanzania, at de vokser helt vildt af sådan et ophold. De får prøvet sig selv og deres fag af i nogle helt andre omgivelser. Der er ikke altid det værktøj, de er vant til, sproget er et andet og det samme er arbejdskulturen. Uddannelsesniveauet er også et andet i udviklingslandene, og vores lærlinge vil nok opleve, at de med deres danske erhvervsuddannelse virkelig har noget at bidrage til verden med, siger han.

Jeppe Vangsgaard Diemer er i Tanzania i uge 40-45.

Maskinbladet vil følge Jeppe, og de øvrige fem praktikanter på deres ophold i Tanzania.