Abonnementsartikel

Professor Stiig Markager mener det er fint at man med landbrugsaftalen vil reducere udledningerne af kvælstof med imellem 10 og 13.000 tons - men det er under halvdelen af det nødvendige.

Med de positive briller på mener professor Stiig Markager, Institut for Ecoscience - Marin biodiversitet og eksperimentel økologi på Aarhus Universitet, at det er fint at der med den nye landbrugspakke er ambitioner om at reducere udledningerne med godt 13.000 tons kvælstof, da det helt sikkert vil give en markant forbedring af vandmiljøet - men det er ikke nok.

- Ambitionsniveauet er omkring eller lidt under det halve af det, der er nødvendigt, og så er der tidsforsinkelsen i det. Så selvom man reducerede med 24.000 tons næste år, så vil man stadig ikke nå målene i vandrammedirektivet i 2027, fortæller Stiig Markager til Maskinbladet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.