Lyt til artiklen:

Danish Agro tilsætter ny proteinkilde i smågrisefoder:

00:00
Hastighed: ???x
03:03

Abonnementsartikel

Grovvarekoncernen Danish Agros samarbejde med proteinvirksomheden Unibio udmønter sig nu i, at det nye proteinprodukt Uniprotein vil indgå som ingrediens i Danish Agros smågrisefoder-program.

I januar 2020 offentliggjorde Danish Agro og proteinvirksomheden Unibio et nyt samarbejde omkring det nye proteinprodukt Uniprotein. Samarbejdet var bygget op omkring et fælles forskningsprojekt, der skulle afklare Uniproteins potentiale som et alternativ til eksisterende proteinkilder i dansk foderproduktion.

Dette forskningsprojekt er nu fuldført, og Uniprotein er efterfølgende testet på testcenteret TestGris i Herning i samarbejde med Aarhus Universitet og godkendt til anvendelse i foderproduktionen og vil nu indgå i Danish Agros smågrisefoder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

- Uniprotein er spændende, fordi det har en bæredygtig profil, og resultatet af testprocessen var klar og konkluderede, at Uniprotein har gode egenskaber som proteinkilde i smågrisefoderet, samtidig med at fodereffektiviteten og grisenes daglige tilvækst opretholdes. Forsøget hos TestGris blev desuden udført med smågrisefoder uden medicinsk zink for allerede nu at bane vejen for den nærtforestående udfasning af zink i foderet. Dette er ligeledes blevet testet hos flere af vores kunder, hvor de har anvendt zinkfrit smågrisefoder tilsat Uniprotein med gode resultater på bedrifterne, fortæller Produktchef i Danish Agro, Arne Ringsing.

- Uniprotein har således vist sig at være meget velegnet til smågrisefoderet og kommer til at indgå i Danish Agros foderblandinger som et supplement til kartoffelprotein og fiskemel fra den 15. oktober. Vi er glade for nu at kunne anvende Uniprotein, fordi det vil være til gavn for både landmændenes svinebesætninger og for miljøet, siger Arne Ringsing.

Lanceringen af Uniprotein indgår som en del af Danish Agro koncernens strategi om udvikling af bæredygtige løsninger til landbruget, som bidrager til, at landbrugets klimaaftryk nedbringes.

Uniprotein er et bakterielt proteinprodukt udviklet af Unibio og består af en bakteriekultur, som findes naturligt i vandmiljøet. I en lukket patenteret fermenteringsproces med metan som kulstofkilde opformeres bakteriekulturen hurtigt, hvoraf det bakterielle proteinprodukt Uniprotein så kan høstes. Ved brug af metan fra biogas til produktion af Uniprotein er det eneste restprodukt vand og CO2, og aftrykket bliver derved mindre end for sammenlignelige konventionelle proteinprodukter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også hos Unibio vækker den forestående anvendelse af Uniprotein i smågrisefoderet fra Danish Agro glæde:

- Dette er en væsentlig milepæl for Unibio, da det er første gang, at et enkeltcellet protein som Uniprotein bliver brugt som en vigtig ingrediens i Danish Agros kommercielt tilgængelige svinefoder. Vi glæder os til vores fremtidige samarbejde med Danish Agro og til at øge vores industrielle produktion af bæredygtigt protein for at imødekomme den stigende globale efterspørgsel efter protein, siger CEO i Unibio, David Henstrom.