Lyt til artiklen:

Unge maskinmontører får støtte til udlandsophold

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Abonnementsartikel

Grovvarekoncernen Danish Agro giver en donation fra Danske Bank videre til unge maskinmontører, der gerne vil på et udlandsophold.

I anledning af Danske Banks 150 års fødselsdag har banken udvalgt en række virksomheder, der har gjort en særlig forskel for andre eller det samfund, de er en del af. Sammen med udvælgelsen følger en donation på 15.000 kroner, som kan støtte virksomheden i det, den brænder for.

Grovvarekoncernen Danish Agro er blandt de udvalgte og dermed en af de virksomheder, der modtager donationen fra Danske Bank. Danish Agro har på eget initiativ valgt selv at lægge yderligere 15.000 kroner oveni i donationen, for herved at kunne gøre en endnu større forskel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har i Danish Agro valgt, at vi med donationen, som vi opdeler i fire mindre donationer, gerne vil støtte unge landbrugsmaskinmontører i at komme af sted på et udlandsophold, fortæller koncerndirektør for Danish Agros Maskindivision, Jens Skifter.

Vintertur til Australien

Ifølge Danish Agro går mange unge maskinmontører med udlandsdrømme for at udvikle deres kompetencer, men økonomien kan holde de unge fra at gøre drømme til virkelighed.

- Med donationen fra Danske Bank og den pulje penge, vi har valgt fra Danish Agro at lægge oveni, har vi nu muligheden for at støtte en række unge i både deres faglige og personlige udvikling, som et udlandsophold kan give, fortæller Jens Skifter.

En af de unge maskinmontører, der får glæde af donationen fra Danish Agro, er Mads Otte fra Røstofte Maskiner. Han har et stykke tid har gået med tanken om at tage på et udlandsophold.

- Jeg har flere kammerater, der har været af sted og talt godt om det, så jeg har et stykke tid selv gået med tanken om at komme på et udlandsophold. Australien vil være en oplagt mulighed, da jeg her vil kunne udnytte tiden bedre og tage af sted om vinteren, hvor der ikke er så stor travlhed herhjemme, men hvor der er sommer og fuld gang i høsten i Australien, fortæller Mads Otte og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det ville være rigtig spændende at komme derned og skrue på maskiner. Det vil være udfordrende, og jeg vil få anderledes erfaring i forhold til herhjemme, da du i Australien er mere på egen hånd, og der er store afstande og længere til for eksempel reservedele. Donationen fra Danish Agro vil helt klart kunne hjælpe og gøre en forskel for mig i forhold til at kunne komme af sted, slutter Mads Otte.