Abonnementsartikel

Næringsstoffer udgør et problem for vandmiljøet uanset hvor de stammer fra, men De Konservative mener ikke at regeringen tager byernes udledning af spildevand alvorligt.

Efterafgrøderne blev sat i verden for at holde på næringsstofferne på markfladen, så udledningen af dem til vandmiljøet bliver begrænset, med det mål for øje, at genskabe en god økologisk tilstand i vandmiljøet. Men det overordnede fokus i miljø-indsatsen mangler ifølge De Konservatives landbrugsordfører Per Larsen.

- Hvis det er sådan, at vi gerne vil have et godt vandmiljø, så er vi nødt til at tage alle kilder med. Og et kilo kvælstof, der kommer fra landbruget og et kilo kvælstof der kommer fra vores husspildevand, det har jo lige stor skadelig effekt, fortalte Per Larsen til Maskinbladet efter et åbent samråd i Folketingets miljø- og fødevareudvalg den 30. september.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.