Lyt til artiklen:

Rasmus er på vej til seks ugers praktikophold i Tanzania

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

Der venter 20-årige Rasmus Lund Petersen en stor oplevelse, når han dette efterår rejser til Tanzania. Her skal han i seks uger prøve sit fag af i helt andre omgivelser, end han er vant til.

- Jeg glæder mig til at komme ned og opleve kulturen og se, hvordan de arbejder som mekanikere og lære noget af det. Forhåbentlig vil de også kunne lære lidt af mig, siger Rasmus Lund Petersen, som til daglig går på uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker på HEG i Aars og er i lære hos Maskincentrum A/S i Aulum.

Det skriver Ulandssekretariatet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Maskincentrum A/S i Aulum er værkfører Michael Westerblaae glad for muligheden for at kunne sende Rasmus ud i verden med sit fag. Om det forestående Tanzania-eventyr siger han:

- Unge mennesker har jo godt af at opleve noget. Alt, hvad de oplever, giver dem erfaring. Så når de får sådan en mulighed, skal de da bare afsted. Jeg tror på, at vi får nogle selvstændige unge mennesker hjem igen, som både kan finde ud af at tage vare på sig selv, men også tage stilling til nogle ting.

Samarbejde mellem fagbevægelse og erhvervsskole

Det er Ulandssekretariatet, fagbevægelsens udviklings- og bistandsorganisation, der sammen med erhvervsskolen HEG i Aars har arrangeret turen til Tanzania, og det er tredje gang, de sender lærlinge fra landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen til Tanzania.

For Ulandssekretariatet er ønsket at vise de danske lærlinge, hvordan verden også kan se ud - og give dem lyst til at bidrage til udviklingen:

- Det at få en faglig uddannelse giver mange muligheder, også uden for Danmark. Man kan tage den med ud i verden og gøre en forskel for andre mennesker. Vi vil gerne vise de unge, at verden er stor, og at problemerne bedst løses i fællesskab. Danske lærlinge har en masse kompetencer, som de kan bidrage med i et land som Tanzania, siger Ulandssekretariatets leder Mads Bugge Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På HEG i Aars er uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen glad for endnu en gang at kunne sende et hold lærlinge afsted til Tanzania:

- Vi kan se på de lærlinge, vi tidligere har haft i Tanzania, at de vokser helt vildt af sådan et ophold. De får prøvet sig selv og deres fag af i nogle helt andre omgivelser. Der er ikke altid det værktøj, de er vant til, sproget er et andet og det samme er arbejdskulturen. Uddannelsesniveauet er også et andet i udviklingslandene, og vores lærlinge vil nok opleve, at de med deres danske erhvervsuddannelse virkelig har noget at bidrage til verden med, siger han.

Rasmus Lund Petersen er i Tanzania i uge 40-45.

Maskinbladet følger Rasmus og de fem øvrige praktikanter på deres ophold i Tanzania.