sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Fokus på maskinomkostninger pr. hektar

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Abonnementsartikel

Industriehof har foretaget et tilbageblik på året 2021 med det formål at vurdere maskinomkostninger pr. hektar baseret på produkter fra Industriehof Scherenbostel.

På diverse maskintræf den seneste tid har udvalget af redskaber været mange, og interessen for valget af rette redskabskombinationer og maskiner har været stor.

Spørgsmålet er, hvordan man optimerer bedriftens maskinomkostninger, og hvilke faktorer der har - eller kan få - indflydelse på valget af strategi, for en landmand påvirket af mange faktor, som alle har stor indflydelse på driftsøkonomien.

rich-media-1

Udfordringer med vejret er en ting - men vi ser også kraftigt svingende salgspriser for afgrøder, mælk og svinekød og højere priser for brændstof, og der pålægges diverse restriktioner og begrænsninger.

Overvejselser

Så hvor er der muligheder for at ændre og forbedre sine maskinomkostninger? En overvejelse er, om man skal satse på vedligeholdelse af sin nuværende maskinpark, eller om man skal købe nye maskiner?

I den vurdering bør man overveje, om man kan spare på omkostningerne og holde samme udbytte pr. hektar, eller om man kan holde de nuværende omkostninger og hæve udbyttet pr. hektar. En tredje overvejelse er, om man kan spare på omkostningerne og samtidig hæve udbyttet pr. hektar.

Flere spor i strategien

- Men med produkter fra Industriehof er det muligt sideløbende at vælge alle tre muligheder som sin strategi - og stadigvæk opnå lavere maskinomkostninger, siger John S. Madsen, Area Manager, Industriehof.

Han tilføjer, at Industriehof har den tilgang til alle produkter, at kvaliteten skal være høj med en god slidstyrke for en fair pris.

Og selvom Industriehofs logo har stort fokus på alt det, der bevæger jorden, så er der mange andre produkter, som giver muligheden for at mindske maskinomkostningerne på hele bedriften.

- Med et stort udvalg af gode produkter af god kvalitet til rådighed, har man mulighed for at vælge de rigtige produkter passende til ens maskinpark, fremhæver Industriehof.

rich-media-2

Konkrete produkter

Industriehof nævner et par grupper, hvor der i dag er stor opmærksomhed:

  • Hammerslagler og Y- knive, til vedligeholdelse grønne områder er stadigvæk i vækst og findes i katalog 3.
  • Extreme produkter: Wolfram Carbid forstærket produkter bliver mere og mere efterspurgt, når ønsket er en større holdbarhed og længere levetid. - de findes i Katalog 9 og i Katalog 12, når der tale om plovdele.
  • Tallerkner: (takket, bølgede, skærende eller glatte tallerkner) er alle af høj kvalitet, med stor slidstyrke/holdbarhed, lang levetid og som kan modstod kraftige stødpåvirkninger uden at blive deforme - se udvalget i Katalog 8.
  • Gåsefodsskær: I 100 - 460 mm bredde i forskellige tykkelser og her har forsøg i Canada har vist med Blue Armour har man opnået 30 procent længere holdbarhed og levetid i forhold til andre produkter på markedet. Se dem i Katalog 4, hvor der også findes harvetænder og spidser.

På Industriehofs hjemmeside www.industriehof.com kan man udforskes og finde et stort udvalg af alle produkter fordelt på 15 grupper. Og man finder kontaktoplysninger, så man kan ringe eller skrive efter yderligere information.

Der bliver også mulighed for at se produkterne på udstillinger i 2022 - ved Agritechnica (27.02 - 05.03.) og Agromek (29.11. - 02.12.)

Industriehofs produkter bliver solgt og leveret via samarbejdspartner i Danmark (og resten af Skandinavien).