Lyt til artiklen:

Jens er på vej til seks ugers praktik i Tanzania

00:00
Hastighed: ???x
02:17

- Jeg glæder mig til at komme ned og opleve, hvordan de arbejder i Tanzania og se andre måder at gøre tingene på, lyder det fra Jens Laustsen Woldemar, som til daglig går på uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker på HEG i Aars og er i lære hos Kaj Homilius A/S i Hellevad nær Rødekro.

Hos Kaj Homilius A/S er værkfører og ejer Erik Homilius glad for muligheden for at kunne sende Jens ud i verden med sit fag. Om det forestående Tanzania-eventyr siger han:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver ham jo nogle gode udviklingsmuligheder. Han får nok lov til at prøve at stå mere på egne ben dernede, så han kommer måske hjem og har set tingene fra en anden vinkel og er måske også blevet mere selvstændig af at have været afsted.

Samarbejde mellem fagbevægelse og erhvervsskole

Det er Ulandssekretariatet, fagbevægelsens udviklings- og bistandsorganisation, der sammen med erhvervsskolen HEG i Aars har arrangeret turen til Tanzania, og det er tredje gang, de sender lærlinge fra landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen til Tanzania.

For Ulandssekretariatet er ønsket at vise de danske lærlinge, hvordan verden også kan se ud - og give dem lyst til at bidrage til udviklingen:

- Det at få en faglig uddannelse giver mange muligheder, også uden for Danmark. Man kan tage den med ud i verden og gøre en forskel for andre mennesker. Vi vil gerne vise de unge, at verden er stor, og at problemerne bedst løses i fællesskab. Danske lærlinge har en masse kompetencer, som de kan bidrage med i et land som Tanzania, siger Ulandssekretariatets leder Mads Bugge Madsen.

På HEG i Aars er uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen glad for endnu en gang at kunne sende et hold lærlinge afsted til Tanzania:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan se på de lærlinge, vi tidligere har haft i Tanzania, at de vokser helt vildt af sådan et ophold. De får prøvet sig selv og deres fag af i nogle helt andre omgivelser. Der er ikke altid det værktøj, de er vant til, sproget er et andet og det samme er arbejdskulturen. Uddannelsesniveauet er også et andet i udviklingslandene, og vores lærlinge vil nok opleve, at de med deres danske erhvervsuddannelse virkelig har noget at bidrage til verden med, siger han.