Lyt til artiklen:

Jeppe skal på seks ugers praktikforløb i Tanzania

00:00
Hastighed: ???x
02:32

- Jeg glæder mig til at komme ned og opleve en anden kultur - især en anden arbejdskultur - og prøve at arbejde med nogle andre mennesker end dem, jeg går sammen med til hverdag. Og til at smage deres mad og øl, selvfølgelig, lyder det fra Jeppe Christoffersen, som til daglig går på uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker på HEG i Aars og er i lære hos Helms TMT-Centret A/S i Herning.

Hos Helms TMT-Centret A/S i Herning er værkfører Bjarne Brix Aagaard glad for muligheden for at kunne sende Jeppe ud i verden med sit fag. Om det forestående Tanzania-eventyr siger han:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver jo mulighed for at lære at tænke kreativt - mere end man plejer - og udvikle sig selv i forhold til både at få nogle færdigheder, men også at få et andet syn på de opgaver, man møder, sådan at man ikke ser begrænsninger, men muligheder. Jeg tror helt sikkert, det er noget, Jeppe tager til sig, for han er jo en gæv gut.

Samarbejde mellem fagbevægelse og erhvervsskole

Det er Ulandssekretariatet, fagbevægelsens udviklings- og bistandsorganisation, der sammen med erhvervsskolen HEG i Aars har arrangeret turen til Tanzania, og det er tredje gang, de sender lærlinge fra landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen til Tanzania.

For Ulandssekretariatet er ønsket at vise de danske lærlinge, hvordan verden også kan se ud - og give dem lyst til at bidrage til udviklingen:

- Det at få en faglig uddannelse giver mange muligheder, også uden for Danmark. Man kan tage den med ud i verden og gøre en forskel for andre mennesker. Vi vil gerne vise de unge, at verden er stor, og at problemerne bedst løses i fællesskab. Danske lærlinge har en masse kompetencer, som de kan bidrage med i et land som Tanzania, siger Ulandssekretariatets leder Mads Bugge Madsen.

På HEG i Aars er uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen glad for endnu en gang at kunne sende et hold lærlinge afsted til Tanzania:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan se på de lærlinge, vi tidligere har haft i Tanzania, at de vokser helt vildt af sådan et ophold. De får prøvet sig selv og deres fag af i nogle helt andre omgivelser. Der er ikke altid det værktøj, de er vant til, sproget er et andet og det samme er arbejdskulturen. Uddannelsesniveauet er også et andet i udviklingslandene, og vores lærlinge vil nok opleve, at de med deres danske erhvervsuddannelse virkelig har noget at bidrage til verden med, siger han.

Jeppe Christoffersen er i Tanzania i uge 40-45.