Lyt til artiklen:

Svinenoteringen er uændret

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Abonnementsartikel

Svinenoteringen er for fjerde uge i træk uændret.

Svinenoteringen ser ud til at have stabiliseret sig. Den er for fjerde uge i træk uændret og ligger på 8,70 kroner per kg.

Det oplyser Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Antallet af slagtninger stiger altid i Spanien hen over efteråret, når temperaturerne falder. I år kommer det på ryggen af den bratte opbremsning i eksporten til Kina, så vores spanske kollegaer er i markedet for at kapre kunder lige nu, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

De seneste statistikker viser, at eksporten af grisekød ud af Europa hen over sommeren lå over 100.000 tons lavere hver måned, end den gjorde til og med april i år. Det er på månedsbasis mere end den samlede eksport fra Danmark til ikke EU-lande. Derfor er udbuddet af grisekød i Europa steget med over fem procent, og en så markant ændring tager noget tid for markedet at absorbere.

- Det er meget tydeligt, at der nu kommer flere kampagner for både fersk og forarbejdet grisekød over hele Europa. Der er dog fortsat mangel på arbejdskraft mange steder, og det betyder, at mange kæmper for at finde hænder nok til at udbene og forarbejde de varer, som detailhandlen og foodservice-kunderne efterspørger, men grundlæggende er det positivt, at vi ser en øget aktivitet, siger Lars Albertsen.

Mens Europa er præget af et stort udbud, så er der fortsat en jævn efterspørgsel fra Japan og det meste af Asien - dog med undtagelse af Kina, hvor indkøberne fortsat forholder sig afventende.