Lyt til artiklen:

Økologisk innovationscenter fejrer åbning i oktober

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Abonnementsartikel

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer fejrer åbningen af det fælles, nye Innovationscenter for Økologisk Landbrug den 6. oktober.

Onsdag den 6. oktober åbner Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

Centeret skal være centrum for udviklingen af det økologiske landbrug i Danmark og derigennem styrke landbrugets grønne
omstilling og Danmarks position som verdens førende økologi-nation. Innovationscentret får til huse i Agro Food Park i Aarhus.

Det bliver Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), der står for at klippe snoren til centret, der er stiftet af Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening og opstår efter, at regeringen og dens
støttepartier på finansloven 2021 afsatte økonomiske midler til at udvikle og styrke økologisk landbrug. Centret vil have særligt fokus på at skabe ressourceeffektive og økonomisk robuste økologiske landbrug, der arbejder fremtidssikret med dyrevelfærd, klima, et cirkulært fødevaresystem og naturhensyn.

Kræfterne bag centret er samlet på tværs af landbrugsorganisationen, Landbrug & Fødevarer, og
interesseorganisationen Økologisk Landsforening, der hver især bidrager med de landbrugsfaglige medarbejdere, som
skal drive projekter, forskning og udvikling i det nyetablerede center.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi ser frem til endelig at kunne komme i gang med arbejdet og forene kræfterne om at understøtte den grønne omstilling i landbruget og den danske, økologiske landbrugsudvikling og konkurrencedygtighed. Og så skal centeret bane vejen for, at Danmark bliver førende inden for økologisk innovation og bæredygtighed, så vi bevarer vores økologiske forspring ind i fremtiden, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

- "Med Innovationscenter for Økologisk Landbrug samler vi den ypperste faglighed og viden om økologisk landbrugsproduktion. Vores mål at sikre et fremtidigt vækstpotentiale for økologien og sikre økologiens udvikling, ikke mindst på klimaområdet, siger Hans Erik Jørgensen, som er formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion.

Innovationscenter for Økologisk Landbrug nedsatte i juli sin bestyrelse, som består af Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening, Hans Erik Jørgensen, formand i Landbrug & Fødevarer Økologi, Helle Borup Friberg, direktør i Økologisk Landsforening og også formand for bestyrelsen, Ejnar Schultz, direktør i SEGES, Tom Heron, direktør for bæredygtighed i NIRAS, Jakob Sehested, centerleder i ICROFS, Lisbeth Frank Hansen, økologikonsulent, Ole Nørby, landmand, Brian Fruergaard Roed, landmand og også næstformand for bestyrelsen. Kirsten Lund, økologichef i
Landbrug & Fødevarer er desuden tilknyttet bestyrelsen som fagekspert