Lyt til artiklen:

Bundlinjerekord på den halve tid

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Tidligere på året besluttede moderselskabet bag DSHWood, Dansk Skovforening, at omlægge deres regnskabsår. Det netop offentliggjorte regnskab dækker således perioden 01.01.2021 - 30.06.2021 - og dækker således denne gang blot et halvt år.

Men på trods af dette "halverede" regnskabsår kan selskabet præsentere rekordbundlinje. Således er resultatet før skat landet på 21,3 millioner kroner mod 20,5 millioner året før. I samme periode er egenkapitalen steget fra 35,2 til 45,2 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet svarer til en stigning i forhold til sidste års 12 måneder på 4 procent og en forrentning af egenkapitalen på 36,7 procent.

- Vi er meget stolte over årets resultat, som understreger, at vi fuldt ud har succes med implementering af vores strategi. Alle medarbejdere har knoklet for, at vi ikke bare skulle hvile på laurbærrene fra sidste års resultat, og jeg er stolt over det, vi som hele Team DSHwood har opnået. Ud over det fantastiske resultat har vi også sat gang i en række digitaliseringsprojekter i hele værdikæden, som vil gøre os endnu mere konkurrencedygtige i fremtiden, siger DSHwoods administrerende direktør Rasmus Grønborg Bak.

Fremgangen i seneste regnskabsår skyldes en ekstraordinær høj aktivitet på alle forretningsområder. Den øgede efterspørgsel efter råtræ i hele verden har betydet en markant prisstigning, hvilket har motiveret mange skovejere til at fælde og sælge træ. Det er særligt salg af nåletræ til Fjernøsten, som er årsagen til det flotte resultat. Men såvel eksisterende som nye forretningsområder bidrager alle positivt til resultatet.

DSHwood er 100 procent ejet af Dansk Skovforening, de private skoves brancheorganisation. Selskabet har indkøbskontorer i Danmark, Tyskland, Frankrig og Skotland samt salgskontorer i Indien, Kina og Vietnam. Der er i alt 48 medarbejdere og omsætter over 1.000.000 kubikmeter træ til mere end 20 forskellige lande.