Lyt til artiklen:

Hele Danbreds bestyrelse får sparket

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Abonnementsartikel

Efter den seneste tids uro har Landbrug & Fødevarer, DBI Holding og Danish Agro besluttet at trække deres medlemmer ud af DanBreds bestyrelse, så selskabet kan få en ny ledelse.

Først slap Danbreds administrerende direktør, Thomas Muurmann Henriksen, med en advarsel fra bestyrelsen efter flere krænkelsessager.

Da sagen ramte medierne gik der dog kun timer, før direktøren selv forlod posten, og nu får håndteringen af sagen også konsekvenser for bestyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Landbrug & Fødevare, der har aktiemajoriteten i selskabet, i en pressemeddelelse.

Landbrug & Fødevarers tre nuværende medlemmer af bestyrelsen samt de i alt seks bestyrelsesmedlemmer, der er udpeget af DBI Holding og Danish Agro, udtræder. Også DanBreds nuværende formand, Christian Junker, træder tilbage.

De nærmere detaljer om den nye bestyrelses sammensætning afklares snarest, men allerede nu er det besluttet, at medarbejdervalgte repræsentanter vil få plads i bestyrelsen.

"Den nye bestyrelse vil have det som sin altoverskyggende prioritet at genoprette tilliden til selskabet, både blandt medarbejderne og i forhold til DanBreds omverden. Forandringerne sker som følge af den kritik, der er rejst i forbindelse med sager om grænseoverskridende adfærd fra den nu fratrådte adm. direktør. Den samlede ejerkreds har vurderet, at der skal nye kræfter til i DanBreds ledelse. Der er enighed om, at der er sket fejl i den måde, bestyrelsen i selskabet har ageret på, og at der nu udestår et stort arbejde med at genoprette tilliden over for medarbejdere, leverandører, samarbejdspartnere og ikke mindst de berørte kvinder", skriver L&F.