Lyt til artiklen:

Fødevarekonference skal vise dansk vej til klimaneutral fødevareproduktion

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Teknologisk Institut er i november vært til en fødevarekonference med fokus på klimaneutral omstilling, hvor teknologiske løsninger skal bane vejen for optimering og effektivisering af fødevarebranchen. Det skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn er blandt talerne den 4. november og vil tale ud fra emnet "Danmark er et fødevareland - også i fremtiden".

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På programmet er der også indlæg om de nyeste trends og teknologiske muligheder, som kan gøre en forskel i omstillingen til en mere bæredygtig fødevareproduktion. Desuden får gæsterne mulighed for at besøge Teknologisk Instituts test- og demonstrationsfaciliteter, hvor der vil være demonstration af udstyr, smagsprøver og et smugkig på morgendagens teknologiske nye løsninger.

- Hvis vi skal nå de ambitiøse mål om reduktion af klimabelastning og samtidig bibeholde fødevareproduktionen på vores nuværende niveau som Danmarks største eksporterhverv, er det nødvendigt at finde klimagevinsterne i hele fødevareproduktionens værdikæde. Den grønne omstilling skal findes i løsninger i både de eksisterende og nye værdikæder, siger direktør Lars Hinrichsen, Teknologisk Institut.

Grønne løsninger i praksis

På konferencen vil der være indlæg om nye råvarer til fremstilling af grønne produkter, metoder til optimering af smag og tekstur af nye grønne fødevarer, så de stadig falder i forbrugernes smag, samt indlæg om fremtidens grønne emballager og cirkulær økonomi i fødevareproduktionen.

Konferencen afholdes i hybridformat på Teams med fysisk deltagelse hos Teknologisk Institut i Taastrup. Deltagerne i Taastrup vil på konferencens anden del få en rundtur på Teknologisk Institut under temaerne pakkeri, emballage og nye retursystemer, digitalisering og processtyring med bl.a. demonstration af robotteknologi og virtual reality og om nye råvarer til grønne produkter - med bl.a. bioraffinering af sidestrømme samt alternative proteinkilder som insekter, mikoalger og krill.