Abonnementsartikel

Lyras A/S har sikret sig den erfarne erhvervsmand Martin Bøge Mikkelsen som formand for sin bestyrelse

Lyras, som har udviklet en bæredygtig teknologi til at pasteurisere eksempelvis mælk med UV-lys, har fået ny bestyrelsesformand i form af Martin Bøge Mikkelsen, der kommer med ledelseserfaring fra højeste niveau som koncerndirektør og direktionsmedlem i den nordiske forsikringskoncern Tryg. Det skriver Lyras i en pressemeddelelse.

Han sidder i dag som bestyrelsesformand hos Parent ApS og IoT Denmark A/S samt formand for Interforce Region Hovedstaden. Derudover sidder han på bestyrelsesposter hos bl.a. det børsnoterede selskab Intermail A/S samt hos det kapitalfondsejet SSG A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lyras' energivenlige pasteuriseringsløsninger har et meget stort, globalt potentiale. Jeg er ikke i tvivl om, at vi om kort tid har set international lønsom vækst på alle parametre i virksomheden. Jeg skal sikre en professionalisering af virksomheden, så vi bygger et solidt skelet, som kan vokse både hurtigt og sikkert, nu hvor ordrerne begynder at rulle ind, siger Martin Bøge Mikkelsen. Ud over virksomhedens store potentiale har han valgt Lyras ud fra den store betydning, virksomhedens bæredygtige teknologi kan få for klimaet:

- Lyras' teknologi sparer store mængder af energi og vand i forbindelse med pasteurisering. Ved at hjælpe dem med at vækste, gør jeg mit for at vende den katastrofale klima-udvikling. Jeg vil meget gerne tage min del af ansvaret for, at vi kan aflevere vores klode i sundere tilstand til vores børn og børnebørn. Med det unødvendigt store ressourceforbrug, vi har i dag, trækker vi jo over på vores ressourcer allerede fra midsommer, selvom der eksisterer bedre og mindre energikrævende teknologi, forklarer den ny bestyrelsesformand.

CEO og founder i Lyras, Rasmus Mortensen, er glad for virksomheden har kunnet tiltrække en kapacitet som Martin Bøge Mikkelsen. Han siger: "Vi har som bekendt tårnhøje ambitioner og går benhårdt efter at gøre en mærkbar forskel ved at skabe en mere bæredygtig fødevareproduktion i hele verden. De ambitioner er vi ikke i tvivl om, at Martin Bøge Mikkelsen kan være med til at realisere."