Abonnementsartikel

Reglerne for transport af levende dyr granskes i øjeblikket i EU med lovændringer på vej senest i 2023. Eksport til lande udenfor EU kan blive ramt af nyt loft for transporttid.

En maksimal transporttid på otte timer for voksne kvæg, svin og får, strengere regler for transport af drægtige og yngre dyr samt et centraliseret system til godkendelse af transportmidler. Det er noget af det, der kan blive til virkelighed, hvis det står til Arbejdsgruppen for transport af levende dyr (ANIT), der er nedsat af Europa-Parlamentet.

Gruppen ventes inden årets udgang at præsentere en rapport med forslag til konkrete ændringer til EU's transportforordning. Det sker efter, at Europa-Kommissionen sidste år varslede en snarlig revision af reglerne for, hvordan dyr må transporteres indbyrdes mellem EU-landene og mellem EU og tredjelande.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.