Lyt til artiklen:

Samson efter positivt regnskab: - Brands står utroligt stærkt

00:00
Hastighed: ???x
02:56

20/21 har været et særdeles godt år for gyllevognsproducenten Samson.

Her vækstede man med 10,8 procent i nettoomsætning, som udgjorde 745,2 millioner kroner mod 672,5 millioner kroner i 2019/20. Samtidig steg overskuddet til lige knap 45 millioner kroner før skat.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er et resultat, der vækker glæde i virksomheden.

- Vi er godt på vej med et konsolideret produktprogram for Samson og Pichon, som samlet set giver Samson Group mulighed for at være markedsledende i Europa på landbrugets efterspørgsel på innovative, miljørigtige kvalitetsløsninger til udbringning af naturgødning på mark. Det ser vi effekterne af nu med to brands, som står utrolig stærkt på vigtige europæiske markeder med dyreintensive områder, siger administrerende direktør Lars Henriksen i en pressemeddelelse.

Samson Group har igen i dette regnskabsår investeret i udvikling af produktporteføljen og tekniske løsninger, som først og fremmest skal skabe værdi for slutkunderne, men også er et aktivt bidrag til den grønne omstilling via maksimering af udnyttelsen af næringsstofferne i det økologiske kredsløb samt minimering af emissioner af klimagasser. Herudover er der investeret i organisations- og markedsudvikling med det mål også at stå stærkt i fremtiden.

Det har i regnskabsåret blandt andet resulteret i den nye Samson PG II Genesis gyllevogn, som Samson har udviklet i tæt samarbejde med slutbrugere, landmænd og maskinstationer, samt en ny nedfælder, Samson TS. For Pichon er der i regnskabsåret blandt andet udviklet to nye gyllevogns-modeller.

Organisatorisk har koncernen i regnskabsåret investeret i øget digitalisering på tværs af fabrikantselskaberne samt styrket HR-kompetencen i koncernen for også i fremtiden at kunne tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har rundet knap 500 ansatte i regnskabsåret 2020/21. SAMSON GROUP A/S' selskaber skal være gode og attraktive arbejdspladser for de mange dygtige medarbejdere, vi allerede har i dag, ligesom vi også skal være i stand til at tiltrække de rigtige medarbejdere fremover. Den nye HR-funktion skal videreudvikle, definere og føre en ny ambitiøs HR-strategi ud i praksis, herunder med fokus på rekruttering og talentudvikling samt generel organisations-, medarbejder- og lederudvikling samt bistå ved kulturforandringsprocesser tilføjer Lars Henriksen.

Der lyder også særdeles gode takter fra det danske handelsselskab, Samson Agrolize A/S, som siden 2016 har varetaget salg og service af produktprogrammet i Danmark. De når i årsrapporten også en ny rekord for resultatet.

Efter regnskabsårets afslutning har man desuden overtaget aktiviteterne i Gøma. Det skete den 10. september 2021.