Lyt til artiklen:

Kimbrerskuet med rekordmange dyr

00:00
Hastighed: ???x
03:43

Med mindre end fire uger til at dørene til dette års Kimbrerskue åbnes, har arrangørerne netop gjort status på tilmeldinger af dyr til skuet - og formand Hans Ulrik Lund kunne sammen med resten af udvalget konstatere, at der i hele Kimbrerskuets historie aldrig har været tilmeldt så mange dyr som i år - flere end 800 dyr besøger kimbrerskuet, så stalde og telte bliver presset til det absolut yderste, for at finde plads til alle. I forhold til 2019 - der i forvejen var et rekord år - er fremgangen på mere end 150 dyr.

Udvides til tre dage

- Den enorm store interesse for at udstille dyr på Kimbrerskuet gør, at arrangørerne har besluttet at udvide skuet til tre dage, således at det afvikles fredag, lørdag og søndag, fortæller Hans Ulrik Lund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er især malkekvæget med 159 dyr tilmeldt og kødkvæg med 202 tilmeldte dyr, som tegner sig for en stor del af stigningen. I 2019 havde vi 119 malkekvæg og 159 kødkvæg tilmeldt. Andre dyr, som får, heste, fjerkræ, duer og kaniner oplever også en stor fremgang på skuet i år. Det er fantastisk flot med denne fremgang, fortæller Hans Ulrik Lund.

- I vores netværk har vi nogle unge engagerede landmænd, der brænder for tingene, de har virkelig brugt deres netværk til at trække flere dyr til Kimbrerskuet - det er vi dem utrolig taknemmelige for, fortsætter formanden.

Mere show og underholdning

- Dyrene og maskinudstillingen er naturligvis de helt bærende områder på ethvert dyrskue. På Kimbrerskuet er det heller ingen undtagelse, men publikum vil også gerne have både show og underholdning. Under finalerne for både kvæg og får fyrer vi ekstra op under showet med lys, røg og musik, når de bedste dyr på skuet kåres, fortæller direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland.

- Vi håber at vi med disse indslag kan skabe lidt ekstra stemning blandt publikum, og få ekstra mange til at møde op til dyrskuet.

Fornyelse og traditioner

Kimbrerskuet fortæller, at skuets program begynder fredag klokken 9 og er i år udvidet med tre timer i forhold til tidligere, hvor man fortsætter helt til klokken 19 fredag aften med show i ringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Malkekvæget vil stå for en stor del af programmet fredag. men også bedømmelse af kødkvægsracen Charolais vil foregå denne dag. Desuden bedømmes får og geder samt udstilling af kaniner, fjerkræ og duer.

Lørdag vil det være kødkvæg, som kommer til at fylde det meste af programmet sammen med finalerne i bedømmelse af får og geder.

Skuets udvidelse til søndag, vil være øremærket de mange heste på skuet, som får den sidste dyrskuedag helt for sig selv sammen med 4H Udstilling og børnedyrskue. Her vil der også blive afviklet Kæpheste Stævne, hvor alle har mulighed for at tilmelde sig - en nyhed for de mange børnefamilier.

Mange racer

- De mange dyr på Kimbrerskuet betyder blandt andet, at vi har en af landets største kødkvægsudstillinger med mange forskellige racer samt rekordudstilling af fåreracen Texel. Med den store hesteudstilling kan især nævnes Islænderheste og Shetlandsponyer med mange katalognumre. Det er vi naturligvis meget stolte over, fortæller formand for Kimbrerskuet Hans Ulrik Lund.

Mange maskinudstillere

Brian Otte fortæller, at det er gået rigtig godt med salget af stande til maskinudstillere:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mærker tydeligt, at de mange udstillere ikke har haft mulighed for at mødes til en uformel snak med deres kunder i meget lang tid.

Han påpeger, at den markante fremgang med antallet af malkekvæg vil helt sikker trække mange mælkeproducenter til skuet, som samtidig får mulighed for at tage en snak med udstillerne om nye produkter på markedet