Lyt til artiklen:

Demo-tur med automatisk fyldning bag finsnitteren

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Når den danske importør af Krone skyder årets demo-tur i gang i majsen, bliver det med nyheder under tuden på Krone BigX 1180 finsnitteren.

1156 hestekræfter og 5.400 newtonmeter gemmer der sig i motorrummet på Krone BigX 1180, som er Krones stærkeste serieproduceret finsnitter til dato. Og med en god håndfuld solgte enheder af denne topmodel i Danmark over de seneste par år, er det nok ikke skudt helt forbi, at det netop er denne finsnitter, som den danske importør af Krone, Brøns Group, sender ud på demo-tur i den kommende majssæson.

Claus Fey fra den danske importør i Brøns ser frem til at få finsnitteren ud på demo-turen, og han påpeger blandt andet en Krone-nyhed på finsnitteren:

- Maskinen er udstyret med EasyLoad, som Krone kalder deres automatiske fyldning af vogne - ikke bare på siden, men også når der lukkes et nyt majsstykke op, og traktor og vogn placerer sig bag ved finsnitteren, fortæller han

rich-media-1
Sådan ser EasyLoad-systemet ud, som er placeret under tuden på finsnitteren. Foto: Morten Damsgaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Cracker overvågning

Finsnitteren er udstyret med et 12 rækket skærebord, og til trods for, at Krone producerer et 14 rækket bord - som måske passer bedre til de over 1.000 hestekræfter - så fremhæver Claus Fey, at det 12 rækkede bord passer bedst til de 12 rækkede såmaskiner, som har sået største delen af majsen i Danmark, og dermed går det bedst op i kiler og lignende.

- Finsnitteren er desuden udstyret med OptiMaxx-corncracker, som giver mulighed for at kører med enten 20,30, 40 eller 50 procent hastighedsforskel på de to valser. Valsediameteren på den nye corncracker er 305 millimeter, hvilket er hele 22 procent større diameter end den tidligere corncracker, hvilket giver en større overfalde til behandling af materialet på 11 procent.

- Der er desuden overvågning på lejerne i den nye cracker, så chaufføren i kabinen får en indikation om, hvis et leje bliver for varmt, og der er dermed mulighed for at gribe ind, inden det måske er for sent.

Sammen med Krone BigX 1180 med det 12 rækkede skærebord sender Brøns en JSB 435 gummiged ud på demo-turen til kørsel i stakken.