Lyt til artiklen:

Jens Peter Aggesen fylder 75 år

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Agerskovgruppens formand Jens Peter Aggesen fylder fredag 17. september 75 år.

Når Jens Peter Aggesen, Sommersted, fredag 17. september fylder 75 år, kan han se tilbage på et aktivt og udadvendt liv som landmand.

Han voksede op på slægtsgården Aggesensgård i Maugstrup nær Sommersted i Sønderjylland og var ikke i tvivl om, at fremtiden handlede om landbrug. Og slægtsgården hjemme i Maugstrup drives i dag med både planteavl og svineproduktion af sønnen Niels Martin Aggesen. Men dagligt tager fødselaren turen til gården fra hjemmet i Sommersted for at tage et nap med faste opgaver i slagtesvinestalden.

Det er dog formentlig den udadvendte aktivitet, Jens Peter Aggesen er mest kendt for. Som dengang, da regeringens dagsorden i 2011 hed Grøn Vækst med en række initiativer, der ville ødelægge mulighederne for at udviklet landbruget. Dagen efter et møde i Ribe, hvor Jens Peter Aggesen hørte om VK-udspillet om Grøn Vækst, ringede han til sin ven Thorkild Fink, og i frustration over beslutningstagernes uvidenhed om de praktiske forhold, blev de straks enige om at indkalde til et stormøde om sagen på Agerskov Kro. Dermed var det, der i dag er formaliseret som Agerskovgruppen en realitet.

Siden er det blevet til adskillige stormøder på Agerskovgruppens og Jens Peter Aggesens initiativ.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Grøn Vækst, randzoner, Landbrugspakken, efterafgrødekrav og mange flere temaer, har Jens Peter Aggesen nidkært forfulgt