Lyt til artiklen:

Alternativet forlader landbrugsforhandlingerne

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Alternativet har forladt landbrugsforhandlingerne.

Landbrugsforhandlingerne er i fuld gang, men de fortsatte forhandlinger bliver uden Alternativet ved bordet.

Alternativet forlader således landbrugsforhandlingerne, hvilket partiet skriver i en pressemeddelelse.

- Det er simpelthen at pisse på vælgerne at komme med så uambitiøse forslag der på ingen måde passer på hverken vores klima, miljø eller vores dyr, siger politisk leder Franciska Rosenkilde.

- Dyrene lever i dag et mareridt, og der er ikke nogen løsninger på bordet der tager hverken dyrevelfærd eller klimaet alvorligt. Vi har haft over 60 forhandlingsmøder og der er stadig ingen køreplan for, hvordan vi bevæger os fra et konventionelt landbrug til et reelt bæredygtigt landbrug.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For Alternativet er et opgør med det industrialiserede og konventionelle landbrug helt afgørende.

- Vi skal ikke længere have grise, køer og kyllinger stuvet sammen som produktenheder på fabrikker, udpine vores jorde og sprøjte dem til med giftstoffer. Vi skal omlægge til et regenererende landbrug med brug af økologi, permakultur, biodynamik og vertical farming, lyder det i meddelelsen.

- Vi gik ind i forhandlingerne med klare mål. Vi vil have et bæredygtigt, regenerende og økologisk landbrug, dyrene skal ud af burene og klimaet skal i centrum. siger Franciska Rosenkilde, der er tydeligt skuffet over, at regeringen ikke er mere ambitiøse på klimaets vegne.

- Klimakrisen er den største udfordring vi som samfund skal løse. Det bliver bare ikke taget alvorligt. For Danmark er landbruget en stor del af det. Regeringen har en særlig mulighed for at skabe fremtidens landbrug nu. I stedet fortsætter de i det spor, som har skabt problemerne til at starte med. Det hverken kan eller vil vi være med til.