Abonnementsartikel

For DAT-Schaub koncernen blev regnskabsåret 2007/2008 det bedste i selskabets historie, og alle koncernens produktions- og salgsselskaber har opnået positive driftsresultater, meddeler Danish Crown.

Den store efterspørgsel på svinetarme kombineret med vanskeligheder i den kinesiske svineproduktion affødt af sygdomme, jordskælv og andre naturfænomener har betydet, at verdensmarkedsprisen for svinetarme har været stigende gennem det meste af regnskabsåret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Efterspørgslen på svinetarme har medført prisstigninger både på vore rå- og færdigvarer, siger koncernchef Jan Roelsgaard og tilføjer, at strategiske beslutninger har forøget indtjeningen.

- Fusionen af koncernens fire franske virksomheder har dog været tidskrævende, men der er foretaget andre rationaliseringer og tilpasninger igennem året, fortsætter Jan Roelsgaard.

Bestyrelsesformanden Niels Mikkelsen tilføjer, at DAT-Schaub koncernen har udviklet sig til at være et betydeligt aktiv for den danske slagterisektor med at godt bidrag til slagteriernes indtjening.

- Både koncernens danske virksomheder og de udenlandske aktiviteter har udviklet sig meget tilfredsstillende i regnskabsåret. Koncernen er derfor godt positioneret til en fortsat ekspansion, udtaler Niels Mikkelsen.

Koncernomsætningen steg fra 1.936 millioner kroner til 2.166 millioner kroner, og driftsresultatet steg fra 109 millioner kroner til 245 millioner kroner. Resultatet før selskabsskat steg fra 95 millioner kroner til 242 millioner kroner, og årets nettoresultat blev herefter 188 millioner kroner mod forrige regnskabsår 62 millioner kroner

Artiklen fortsætter efter annoncen

DAT-Schaub koncernen beskæftiger sig udelukkende med produktion af og handel med natur- og kunsttarme, ingredienser, emballage og maskiner. Selskabet ejes af de danske andelssvineslagterier Danish Crown a.m.b.a. og TiCan amba og beskæftiger ca. 1.800 medarbejdere inden for EU hvortil kommer cirka 1.700 medarbejdere på koncernens delejede fabrik i Kina.