Abonnementsartikel

Minkavlerne på Gjøl havde sammen med foreningen Danske Mink glædet sig til at drøfte minkerhvervets fremtid med fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn mandag. Men ministeren meldte afbud til dialogmødet.

Uret tikker frem mod skæringsdatoen 31. december 2021, hvor den nuværende og gældende lovgivning åbner for genstart af minkerhvervet i 2022. Men endnu har minkavlerne ikke fået svar på, om de kan indkøbe avlsdyr for at starte op igen i 2022.

Mandag havde foreningen Danske Mink i samarbejde med folketingsmedlem Per Larsen, landbrugsordfører for De Konservative, inviteret fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn til et møde på Gjøl for at drøfte lovgivningen for genstart. Danske Mink har kontakt til cirka 50 avlere, som har mod på at genstarte erhvervet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.