Lyt til artiklen:

Afrikansk Svinepest bekræftet på danskejet svinefarm i Rumænien

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Der er konstateret et udbrud af ASF på Negreni farm i Olt amt, Rumænien. Det skriver DCH Internationals, der ejer den pågældende farm, i en pressemeddelelse.

Som resultat heraf, er farmen i karantæne, og aflivningen af besætningen af 31.000 grise i alt fra 7 til 100 kilo er begyndt i tæt samarbejde med de rumænske myndigheder. Dette efterfølges af en gennemgribende rengøring og desinfektion af farmen før grise atter indsættes.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Smittetrykket i Rumænien er pt. ekstremt højt, hvilket understreges at alle kommercielle farme i Olt amt, hvor Negreni farm er beliggende, er inficeret med ASF indenfor den seneste måned. Uagtet det høje smittetryk, er det svært at forstå og acceptere, at vi igen befinder os i denne situation i lyset af vores ekstremt høje biosikkerhedsniveau, der er i den absolutte top af, hvad der findes globalt, udtaler Lars V. Drescher, administrerende direktør i DCHI International A/S i meddelelsen

Det er ifølge DCH Internationals for tidligt i processen at estimere den økonomiske påvirkning. Beløbet vi vil modtage i erstatning fra den rumænske stat er ikke fastlagt endnu, men vil erfaringsvis dække en betydelig del af det direkte tab.