Abonnementsartikel

Blå partier vil i et nyt udspil til landbrugsforhandlingerne, præsenteret fredag morgen, udtage 100.000 hektar lavbundsjord og så mener man ikke, at der kan hentes flere kvælstofreduktioner på markfladen.

Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance er mere ambitiøse end regeringen, når det gælder udtagning af landbrugsjord.

- Vi ønsker at være mere ambitiøse i forhold til udtagning af lavbundsjord. Vi mener ikke at der skal udtages de der 88.500 hektar - vi mener der skal udtages 100.000 hektar frem mod 2030, og derudover så synes vi der skal være meget mere fokus på at bruge de kollektive virkemidler for at nå de her 10.800 tons (reduceret udledning af kvælstof. Red) frem mod 2027, og den måde vi når det på, det er jo blandt andet ved flere minivådområder, flere vådområder og også at vi vil introducere, at man bruger muslinger som et marint virkemiddel i en lang række af vores fjorde - og det vurderer vi kan give 2.000 tons.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.