sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Hvad er en diamantboring - og hvad kan det bruges til?

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Abonnementsartikel

Diamantboringen er en kraftfuld boremetode, der kan skabe meget præcise, pæne huller - og det kan den gøre gennem selv det stærkeste og hårdeste materiale. Dette er dog en specialservice, hvorfor den kun bør udføres af uddannede fagfolk, så man på den måde sikrer sig en korrekt og sikker brug af de tekniske maskiner - og også for at opnå resultater af høj kvalitet

Her kan du læse mere om, hvad en diamantboring egentlig er, og hvad sådan en boring kan blive anvendt til.

Skal du bore i hårde materialer?

Diamantboring gør det muligt at bore præcise huller gennem næsten ethvert materiale - herunder sten, metal, beton, endda armeret beton. Denne styrke skyldes, at diamant - som er det hårdeste naturlige materiale i verden - er indlejret i det bor, der anvendes. Et andet kendetegn ved et diamantbor er, at de er hule, så man på den måde kan pumpe vand gennem det. På den måde kan der blive pumpet vand gennem boret, så det holdes køligt. Det er derudover også med til at minimere spredningen af støv, hvilket er ideelt, hvis man skal bore i trange rum.

Teknikken med diamantboringer er alsidig, hvorfor den kan bruges under mange forskellige omstændigheder. Du kan blandt andet, hvis du skal have boret i hårde materialer, undersøge firmaer, der tilbyder denne slags boring, hjemmesider for at se eksempler på, hvad boringerne bliver brugt til.

Anvendelse af diamantboring

Diamantboring kan bruges til at skabe en lang række huller, som alle vil være præcise og rent formet. Der kan oftest blive boret huller, der er mellem alt fra 12 millimeter til 650 millimeter.

Selvom om boringen hovedsageligt bruges til boring gennem beton, kan den også bruges til at skære igennem mange andre materialer. Det kan være alt fra glas til fliser til armeret beton og murværk - og den kan endda også bruges under vandet. Derudover producerer denne borings-metode også kun minimale vibrationer, hvorfor den også, udover støj, reducerer sandsynligheden for, at der vil komme revner i fundamentet. Derfor er den også perfekt at gøre brug af, hvis resten af fundamentet, det pågældende sted, skal vedligeholdes.

Nogle af de mest almindelige årsager til at anvende diamantboringer er, hvis man skal have boret huller til rør- eller kabelgennemføringer, udførelse af kabelbakker til aftrækskanaler eller ventilation, huller til ledninger og el-installationer og til kloak og VVS-installationer.

Så hvis du skal have udført en af ovenstående, eller noget helt andet, der kræver et superstærkt bor, kan det være en rigtig god idé at kontakte professionelle. Hos Diamantxperten.dk kan de hjælpe dig med at finde ud af, hvordan opgaven løses bedst muligt.