Lyt til artiklen:

Gensyn med det gode øko-griseliv

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Efter knapt 1½ år med corona-reskriktioner kunne danskerne søndag den 5. september igen komme helt tæt på det økologiske griseliv, da der blev holdt Sofari. Godt 5100 mennesker benyttede det gode vejr til en tur på landet.

Solen skinnede fra en skyfri himmel over det meste af landet, da 12 økologiske landmænd søndag inviterede til Sofari. Her kunne danskerne ved selvsyn opleve det økologiske griseliv. Godt 5100 dansker tog imod tilbuddet.

Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

Over hele linjen lyder meldingen fra Sofari-værterne, at det har været en rigtig god dag med glade og videbegærlige gæster. En af værterne var Brian Holm fra Brørup.

- Vi synes, at Sofari gik godt. Folk var positivt overraskede over at se vores landbrug. Vi er faktisk lidt høje over de reaktioner og gode kommentarer, vi fik. Jeg synes også, at det er fedt at opleve det store engagement hos vores medarbejdere gennem dagen, siger Brian Holm

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Trine Jensen fra Kolding tog på besøg hos Brian Holm i Brørup, og havde en rigtig god dag.

-Vi tog herud, fordi jeg synes, at børnene skal se, hvor den mad, vi får, kommer fra. Det er vigtigt, at de får et indblik i dyrenes liv og ved, hvordan grisene lever og har haft det. Det er sundt, at de får syn for sagen, og så hjælper det jo kun, at vejret er helt perfekt til en tur ud i naturen. Det har været en rigtigt god oplevelse, siger Trine Jensen fra Kolding.

Også familien Muff fra Hvide Sande have en rigtig god dag hos Hestbjerg Økologi ved Tim i Vestjylland.

- Jeg synes, det er vigtigt at vores børn får en fornemmelse for, hvordan den mad, vi spiser, bliver produceret. Kød er ikke bare kød. Efter i dag tænker vi mere over, hvad vi spiser, siger Birte Muff.

Det er 10. gang, der holdes Sofari. Bag arrangementet står bl.a. foreningen FØKS, som Randi Vinfeldt er formand for.

- Vi er glade for, at det nu igen var muligt at afholde Sofari på traditionel vis - efter en lang periode med corona, så danske økologiske landmænd igen kunne vise deres økologisk grise frem. Og det virker til, at dagen var en stor succes for både landmændene og gæsterne, siger Randi Vinfeldt.

Salget af økologisk grisekød i detailhandlen er steget med 9,7% fra 2019 til 2020, så det i dag udgør 4,6 pct af det grisekød, der bliver købt i de danske butikker.