Abonnementsartikel

Trods krisestemningen i den danske svinesektor forløb Danske Svineproducenters generalforsamling i går stille og roligt.

Fødevarestyrelsen og dens kontrolsystemer fik drøje hug af flere svineproducenter, da Danske Svineproducenter onsdag afviklede deres generalforsamling.

Et par af medlemmmrne kunne fortælle historier fra "det virkelige liv", hvor indtrykket var, at det mere var manden end bolden, man gik efter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men ellers drejede meget af debatten sig som ventet om Danish Crowns resultater, og selskabets næstformand Erik Bredholt måtte stå mål for megen kritik, blandt anden fra foreningens formand Torben Poulsen, der i sin beretning revsede Danish Crown for år efter år at krydre den manglende konkurrencedygtighed på afregningsprisen med at sige, at nu bliver det bedre, vi står bedre rustet og så videre.

– Danish Crowns ledelse tror på fremtiden, replicerede Erik Bredholt.

Og til Torben Poulsens spørgsmål om det rigtige i Danish Crowns opkøbs- og forædlingsstrategi havde Erik Bredholt denne kommentar:

– Det er bedre at have forædlingsaktivitet i selskabet end ikke have forædling. Det giver afsætningssikkerhed.

Også grovvareselskabernes skyld

Flere svineproducenter havde kommentarer eller konkrete spørgsmål til Torben Poulsens beretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Det er ikke kun slagteriernes skyld, at vi er kommet i en meget vanskelig økonomisk situation. Vi bør også se på grovvarebranchen og bankerne, som har sin del af skylden. Dertil kommer kommunernes sendrægtighed med godkendelse af udvidelsesplaner. Jeg har nu ventet i to år og syv måneder på godkendelse af mine udvidelsesplaner, og sagen er ikke afgjort endnu, sagde Kaj Munk, der ved det efterfølgende valg til bestyrelsen blev valgt som suppleant.

Det vanskeligste spørgsmål, som blev stillet under spørgedebatten, der blev ledet af advokat Uffe Baller, kom fra Lone Winther:

– Er der nogen, der har et forslag til Danish Crown, som kan forbedre noteringen?

Dét spørgsmål blev ikke besvaret.

Erhvervets fortsatte dårlige økonomi fik foreningens tidligere formand Søren Platz på talerstolen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Måske skal vi på selvransagelseskursus. Hvorfor fortsætte med dårlig økonomi og hårdt arbejde i en branche, der ikke er lønsom, foreslog Søren Platz.