Lyt til artiklen:

Foulum inviterer til græsproteindag

00:00
Hastighed: ???x
01:15

Den globale efterspørgsel efter soja til dyrefoder lægger et enormt pres på naturområder og biodiversitet i de områder, hvor produktionen finder sted. Derfor undersøger forskere fra Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO), om græsprotein kan blive et lokalt og bæredygtigt alternativ til sojaimport. Det sker bl.a. i regi af flere EU-finansierede projekter og nationalt støttede projekter.

Det skriver Food & Bio Cluster på deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På AU Foulum udvikles mulighederne for at udvinde protein af græs. Det grønne protein kan bl.a. anvendes som tilskudsfoder til grise og fjerkræ, mens pulpen (presseresten) kan anvendes som kvægfoder. Herudover er der et restprodukt, som bl.a. kan anvendes til biogas og efterfølgende som gødning.

Den 14. september kl. 15.00-17.00 holdes et åbent hus arrangement, hvor alle interesserede er velkomne.