Lyt til artiklen:

LandboNord: Nye krav til fremtidens landbrug

00:00
Hastighed: ???x
02:47

Oversat fra engelsk, så betyder ESG: Miljø-, social- og virksomhedsledelse af virksomhedens kollektive samvittighedsfuldhed overfor sociale og miljømæssige faktorer - altså en vurdering af hvordan din virksomhed sætter sit aftryk på omverdenen både i forhold til ledelse, medarbejdere og klima.

Og ESG bliver ifølge LandboNord en vigtig del af fremtidens landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

- Landbruget er vant til at skulle levere resultater på den økonomiske bundlinje, men i fremtiden vil investorerne også se resultater i forbindelse med eksempelvis klima og bæredygtighed. Det er en dagsorden, vi ikke kan ignorere - derfor skal vi også rådgivningsmæssigt være helt fremme i bussen så vi kan hjælpe vores kunder, siger rådgivningschef i LandboNord Agriculture, Merete L. Andersen.

Få konkrete initiativer at arbejde videre med

LandboNords rådgivere har netop afholdt et internt møde med deltagelse af repræsentanter fra SEGES, Danish Crown, Arla og Nordea for at diskutere hvordan man sikrer, at ESG bedst muligt bliver en del af hverdagen ude i landbrugsvirksomhederne. Hvis man er mælkeproducent hos Arla, så kender man allerede Arla Klimatjek, hvor bedriftens klimapåvirkning bliver beskrevet. Det er en god indikator for, hvor der er et forbedringspotentiale i forhold til klimapåvirkningen i mælkeproduktionen.

- Succeskriteriet er først og fremmest for den enkelte landmand at komme i gang med at forholde sig til den nye dagsorden - ESG. Det kan ske med hjælp fra vores stærke tværfaglige Klima- & bæredygtighedsRådgivning, som omdanner et utroligt bredt emne til konkrete initiativer, der gør en forskel på bundlinjerne. Det er vigtigt for os at vi kan hjælpe vores kunder med at få de nye områder i spil på bedrifterne, siger Merete L. Andersen.

ESG er kommet for at blive

I det arbejde er det vigtigt at hjælpe med at få "det store grønne spøgelse" brudt ned i små delelementer, så det bliver at overskue at arbejde med på den enkelte bedrift. Derfor vil rådgiverne tage udgangspunkt i den enkelte virksomhed og med det passende tempo. Det er nemlig meget forskelligt, hvor meget bedrifterne allerede har sat i gang. Men har man slet ikke taget stilling, kan det hurtigt være for sent, for ESG er en dagsorden, som er kommet for at blive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan se, at der både på verdensplan og herhjemme bliver investeret i virksomheder, som forholder sig til ESG. De viser dermed omverdenen, at de er en del af løsningen i stedet for en del af problemet på de klimaudfordringer, som vi står overfor i øjeblikket, siger Merete L. Andersen.