Lyt til artiklen:

Danske Mink glæder sig over opbakning

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Rettet 31. august klokken 09.40.

Maskinbladet har rettet et citat i artiklen samt rubrik og underrubrik, da den gav indtryk af, at Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere havde medvirket ved artiklens tilblivelse. Det er beklageligvis ikke tilfældet, og på den baggrund har Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere bedt Maskinbladet bringe følgende tekst:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Maskinbladet beklager at have bragt en historie, der kunne skabe tvivl om, at Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere siden ordren om at aflive samtlige mink har bakket op om de avlere, som, når det bliver muligt, igen ønsker at avle mink i Danmark. Maskinbladet har ikke grundlag for at insinuere anderledes. Maskinbladet beklager ligeledes, at vi har interviewet og citeret en tredjeperson om Kopenhagen Fur/Danske Minkavleres bestyrelsesformand Tage Pedersens holdning til fortsat minkavl. Maskinbladet burde naturligvis have interviewet Tage Pedersen om Tage Pedersens holdninger og ikke en tredjeperson."

Danske Mink, der repræsenter en flok avlere, der ønsker at genoptage erhvervet har igennem et stykke tid efterlyst en klar udmelding fra Kopenhagen Fur om deres holdning til fortsat minkavl i Danmark, skriver Danske Mink i en pressemeddelelse.

Den udmelding har Louise Simonsen, formand for Danske Mink, nu fået fra Tage Pedersen, fortæller hun.

- Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Fur og Danske Minkavlere, har fortalt mig, at han giver sin fulde opbakning til fremtidig minkavl i Danmark, for de avlere, som måtte ønske dette, siger Louise Simonsen.

Danske Mink glæder sig over den klare udmelding fra Kopenhagen Fur og arbejder nu videre på, at få regeringen hurtigst muligt til at behandle lovgivningen om minkavl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag siger lovgivningen at det er ulovligt at drive minkavl frem til årsskiftet 2021/2022. Danske Mink har kontakt til cirka 50 avlere der utålmodigt afventer udmeldingen i løbet af efteråret, så de har mulighed for at købe avlsdyr i udlandet for at få en produktion op og stå i 2022.