Lyt til artiklen:

Brdr Toft får ny import af drænspulere

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Effektiv drænspuling er en forudsætning for veldrænede marker, som igen er en forudsætning for god plantevækst og fremkommelighed i marken. Brdr. Toft - Sprøjtespecialisten har fået importen af en af markedets bedste drænspuler fra hollandske Sieger.

Det skriver Brdr. Toft i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sieger Drain-Jet drænspuler bygger på årtiers erfaring med rensning af dræn i Holland, og er utrolig kraftig og velbygget.

Konceptet er som udgangspunkt, at pumpen suger vand direkte i grøften, således at vandvognen kan spares, hvilket gør maskinen meget let og øger fremkommeligheden.

Spulearmen er styret af traktorens hydraulik, og hvis drænene er ført til grøft, kan spulingen i princippet foretages fra førersædet.

Sieger Drain-Jet har det meste som standard, bl.a. er WR modellen med trådløs fjernbetjening, hvor hydraulisk sving, ind- og udfoldning, højdejustering og udskud samt fremføring af slangen betjenes fra fjernbetjeningen.

Spulearmen er altid samlet, og skal ikke afmonteres for transport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Standard på Drain-Jet er også dobbelt slangedrev med fire hjul og to motorer, hvilket giver et mere kraftfuldt slangetræk og mindre slip.

Spuleren er som standard 500 meter slange og en kraftfuld pumpe giver velafprøvet enorm kapacitet.

Drain-Jet WR leveres med Siegers ABS-system (Automatic Blockage Solver). Når ABS aktiveres på fjernbetjeningen, vil spuleren automatisk reagere på en blokade i eller enden af drænrøret og øjeblikkeligt stoppe slangefremføringen.

På tælleren kan man registrere hvor langt inde i røret blokaden findes.

Man kan også få ABS-systemet til automatisk at køre slangen frem og tilbage ved blokaden, hvorved forhindringen ofte opløses.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har set i potential i at tage drænspulere ind i vort sortiment, og da teknologien ligger tæt på vores hovedbeskæftigelse omkring sprøjteteknik ligger det lige for, udtaler salgs- og marketingchef Finn Søndergaard fra Brdr. Toft.

Kan også leveres sammenbygget med tankvogn

- Vi har af og til indbyttede sprøjter, som er i en sådan forfatning at genopbygning ikke kan betale sig" fortsætter Finn Søndergaard, "vores tanke er at skrælle disse sprøjter ned til blot at være en tankvogn, og påmontere en Drain-Jet på vognen, således at spuleren kan forsynes fra vandvognen, hvis ikke grøften indeholder tilstrækkeligt med rent vand.

- Vi solgte faktisk allerede den første DrainJet sidste vinter, og flere spulere kører rundt omkring i landet med stor succes, slutter Finn Søndergaard.