Lyt til artiklen:

FirstFarms laver tilfredsstillende halvårsresultat

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Abonnementsartikel

Første halvdel af 2021 var tilfredsstillende for FirstFarms.

FirstFarms har i første halvdel af 2021 realiseret et resultat før skat på 25 millioner kroner.

Det skriver FirstFarms i en pressemeddelelse.

FirstFarms kalder resultatet tilfredsstillende og opjusterer forventningerne.

FirstFarms havde i første halvdel af 2021 de højeste priser på afgrøder nogensinde. Dog har man også oplevet væsentligt lavere svinepriser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nettoeffekten på griseproduktionen på omsætning og værdiregulering er således negativ med 8 mDKK sammenlignet med 1. halvår 2020.

- Som et led i vores strategi om risikospredning er FirstFarms' omsætning og indtjening fordelt på fire driftsgrene; afgrøder, mælk, grise og jordudvikling. Vi er derfor ikke afhængige af enkelte driftsgrene, hvilket er afgørende for, at vi kan fremlægge et tilfredsstillende resultat for 1. halvår 2021, siger adm. direktør Anders H. Nørgaard og fortsætter:

- Vores forretningsmodel er robust og stabil i et marked som har været meget svingende de seneste 18 måneder. Således er de meget lave priser på grise i 1. halvår 2021 opvejet af høje afgrødepriser og stabilt udbytte. I 2020 så vi meget høje grisepriser i 1. halvår, mens vi oplevede tørke i enkelte områder. På den måde fremkommer stabile resultater, idet de enkelte forretningsområder ikke er direkte sammenhængende.