Lyt til artiklen:

50 redskaber og 40 traktorer slippes løs til maskintræf

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Den 8. og 9. september får mange tusinde hestekræfter for alvor frit løb, når landets største arrangement for landbrugsmaskiner, Velas Maskintræf, løber af stablen. Det skriver Velas i en pressemeddelelse.

På Maskintræf, hvor der er fokus på etablering af vintersæd, vil godt 50 landbrugsredskaber og op mod 40 traktorer blive sluppet løs i tildelte demoparceller. Alle demonstrationer bliver via lydanlæg kommenteret af både udstiller og ikke mindst Velas-konsulenter, så deltagerne kan få lidt uvildig eksperthjælp til at vurdere kvaliteten af det enkelte arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vintersæden er i højsædet til de to dage, og vi er sikre på, at deltagerne kan gå derfra med en masse inspiration og ny viden om, hvordan de skal etablere, og hvad der gør en god såning. Vi har også meget fokus på teknologien, der jo som bekendt bliver en større og større medspiller på alle bedrifter, siger Mikkel Brauer, planteavlskonsulent og specialist i præcisionsjordbrug i Velas.

Droner, redskaber og GPS

Maskintræf afholdes på Bygholm Landbrugsskoles arealer fra klokken 10-16 begge dage. Marken er stor, og udover maskindemonstrationerne er der også en meget stor udendørs maskinudstilling, hvor 25 udstillere stiller op med en lang række mærker af materiel, traktorer, GPS-løsninger og droner mv.

I et stort telt midt på pladsen udstilles også andre produkter relateret til landbruget, bl.a. reservedele, grovvarer, korntørring og gødning.

- Vi er meget glade for endelig at kunne invitere enhver ind til et par gode dage med fart over feltet fra start til slut. Det er unikt, at vi i denne tid har mulighed for at samle så mange konkurrerende mærker på én mark til demonstrationer over to dage, og vi kan love, at det bliver en begivenhedsrig omgang, siger Mikkel Brauer.

Det er gratis at deltage, og der er ikke krav om tilmelding. Der vil naturligvis også blive mulighed for at få både mad og drikke til en fordelagtig pris, lyder det i meddelelsen.