Lyt til artiklen:

Ny ulvehvalp dukket op i Klelund Plantage

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Fire ulvehvalpe, som leger på en skovvej i Klelund Plantage - det er, hvad nye optagelser fra vildtkameraer i området dokumenterer.

Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Midt i juli fangede kameraerne for første gang to ulvehvalpe i plantagen, og senere dukkede en tredje op. Den gang kunne forskerne ikke udelukke, at kuldet var endnu større, og det har nu vist sig at være tilfældet.

- De nye optagelser, som vi netop har modtaget, dokumenterer, at der er mindst fire ulvehvalpe i kuldet inden for hegnet i Klelund Plantage. På optagelserne kan vi se, dem løber sammen alle fire på en af de veje, vi overvåger, konstaterer videnskabelig chef ved Naturhistorisk Museum Aarhus Kent Olsen, som leder overvågningen af ulvene for Miljøstyrelsen i samarbejde med Aarhus Universitet.

Den fjerde hvalp har været der hele tiden, men er bare ikke blevet indfanget af kameraet, og Kent Olsen kan derfor ikke udelukke, at der dukker endnu flere op.

- Et ulvepar får i gennemsnit fem hvalpe per kuld, så der kan sagtens være flere. Vi kan ikke sige det med sikkerhed endnu, fordi et vildtkamera kun viser et meget begrænset udsnit af virkeligheden, konstaterer han.

Tredje kuld i Danmark

Forældrene til de fire nye små ulve er den danskfødte hanulv GW1469m og den tyskfødte hunulv GW1700f, der etablerede sig som par i Hovborgreviret i foråret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deres kuld er det tredje ulvekuld, som er født i Danmark, siden den første ulv genindvandrede i 2012. De to foregående kuld blev født i Ulfborgreviret i Vestjylland i 2017 og 2019.

Ulveparret i Ulfborg er der stadig. De er blevet set på optagelser fra vildtkameraer i løbet sommeren, men der har ikke været hvalpe at se. Efterhånden som tiden går, bliver det stadig mindre sandsynligt, at det vestjyske par har haft samme held med forplantningen som Klelund-parret har haft i år.

Lukket for offentligheden

Den privatejede Klelund Plantage er generelt åben for offentligheden, men i øjeblikket er der dog ikke adgang i det område, hvor hvalpene færdes, og Miljøstyrelsen opfordrer på det kraftigste til, at man respekterer adgangsforbuddet og lader være med at gå ud og lede efter ulveungerne.