Lyt til artiklen:

BioRefine Denmark åbner Nordeuropas største produktion af grønne proteiner

00:00
Hastighed: ???x
02:10

BioRefine Denmark, som er ejet af andelsselskaberne DLG, Danish Agro og DLF, byder alle interesserede velkommen til den officielle åbning af anlægget i Nybro ved Varde d. 27. august, hvor minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn vil holde den officielle åbningstale.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Adm. Direktør i BioRefine Denmark, Vagn Hundebøll siger:

- Landbruget er en del af løsningen i den grønne omstilling, og ved at udvinde proteiner af græs og lucerne kan vi få dækket en del af landbrugserhvervets proteinbehov. Vi har arbejdet intenst med det her projekt i et par år efterhånden. Derfor glæder jeg mig også til at vise rejsen fra græs til proteiner i dyrefoder frem for ejere, kunder, samarbejdspartnere og andre interessenter i landbrugssektoren.

Efterspørgsel på lokale proteiner

Ambitionen med stiftelsen af BioRefine Denmark er at skabe en miljø- og klimaeffektiv proteinkilde til dyrefoder, som kan erstatte en del af den soja, der i dag importeres til Danmark. Samtidig undersøger selskabet mulighederne for at proteiner i græs og lucerne også kan bruges i fremtidens fødevarer.

- I øjeblikket er der massivt fokus på, hvordan fremtidens landbrug skal se ud - Ikke bare i Danmark, men også globalt. Anlægget her i Nybro er et resultat af, at de danske andelsselskaber tager ansvar. Der er stor efterspørgsel på lokalproducerede proteiner, og det kan BioRefine i dag levere til dyrefoder, og vi håber også på, at det på sigt kan indgå i fødevarer, siger Vagn Hundebøll.

Efter planen skal produktionsanlægget i Nybro producere 2000 tons proteiner af økologisk kløvergræs og lucerne i 2021, hvorefter planen er at producere op til 7000 tons i 2022.