Abonnementsartikel

Med gødningstænder monteret bagest på en 12 meter såbedsharve, lettes arbejdet før såmaskinen i foråret, når gødningen nedfældes sammen med forårsharvningen.

Når man ser den 12 meter harve, gødningsvognen foran og den knækstyrede traktor forrest, bliver man måske i tvivl om, om man er på prærien i Amerika. Men i virkeligheden er man midt på Lolland hos I/S Nørreballe Landbrug, som i efterhånden flere år har kørt med det store træk i foråret, hvor der nedfældes flydende gødning i det vinterpløjede jord, forud for såning.

- Vi nedfælder gødningen med såbedsharven inden såning, da vi alligevel skal over det vinterpløjede jord med harven før såmaskinen kommer, og da der på såmaskinen ofte både skal sås korn og udlægges græsfrø, har vi valgt at gødningsdelen kommer over på harven i stedet, fortæller Christian Rasmussen, som driver Nørreballe Landbrug på Lolland sammen med faderen Henrik Rasmussen. De driver 580 hektar planteavl ved Nørreballe med sukkerroer, hvede, byg, raps, frøgræs samt indimellem spinat.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.