Lyt til artiklen:

Debat: Forening for grundvandsbeskyttelse beskylder DN for propaganda

00:00
Hastighed: ???x
02:24

Abonnementsartikel

DN i stadig vildere propaganda rettet mod dyrkningsfladen i takt med, at befolkningen og politikerne bliver mere og mere vidende på fakta om grund- og drikkevand.

Det måtte jo komme. Vi er ikke overrasket i BG.

Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse står i spidsen for en forening af erhvervsdrivende landmænd og vandværker, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, som forsyner befolkningen med fakta om grundvandet, og hvis medlemstal kun går én vej, nemlig op ad.

Vi har over året intensiveret vores folkeoplysning, og det begynder at slå rod i befolkningen, at det ikke er landbrugets dyrkningsflade, som fører til sløjfning af drikkevandsboringer. Jo klogere befolkningen bliver, desto stærkere propagandering fra DN's side. Vi ser en klar sammenhæng i, at når befolkningen bliver klogere og klogere skruer DN op for retorikken mod dyrkningsfladen. Det er vel egentlig forudsigeligt.

Det overrasker os ikke at se DN propaganda. Propaganda kendes på, at den italesættende konklusion man ønsker at drage på følelser mod en bestemt befolkningsgruppe ikke stemmer med den faktaanalyse man bygger den på. Der er simpelthen hverken hoved eller hale i det.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

DN udtaler i pressemeddelelsen citeret i Ekstra Bladet torsdag:

"Det er langt fra kun rester af sprøjtemidler, der i dag er forbudte, som findes i målingerne. Der findes også i stigende grad giftstoffer, som stadig - og i mange tilfælde i stigende grad - bruges af både landbruget, industrien, kommunerne og private borgere, og som vil forurene vores grundvand i mange årtier endnu."

Fagchef, agronom Bente Andersen fastslår: DN afslører, at man godt selv ved, at en beskyldning rettet mod landbrugets dyrkningsflade for udfordringerne i drikkevandet er forkert - derfor nøjes man med de afdæmpede upræcise vendinger "ikke kun" og "bruges både af landbruget" og andre "landbruget er ikke alene.." og meget mere.

På trods af denne viden om, at det netop ikke vil gøre grundvandet rent for stoffer, er det alligevel udelukkende indgreb mod dyrkningsfladen DN går efter med ønske om indgreb mod dyrkningsfladen i form af grundvandsparker, opfordring til økologisk produktion mm. Helt enkelt angår alle forslag af grundvandsparker, hvor moderne klimavenligt konventionelt landbrug afskaffes.

Medens hele befolkningen over hele verden fokuserer på klima og dermed på mindre økologi og mere konventionel drift, forsøger DN igen og igen at få skabt sin egen dagsorden om at bekæmpe det professionelle landbrug - til skade for miljøet.