Lyt til artiklen:

Internationale topledere åbner mejerikongres

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Under overskriften Opportunities for the Dairy sector lægger Arlas CEO Peder Tuborgh den 13. oktober op til en debat om mejerisektorens fremtid sammen med et par andre af branchens internationale sværvægtere: CEO Phillipe Palazzi fra franske Lactalis og CEO Jeffrey Lu, Mengnui (Kina).

Topmødet finder sted på åbningsdagen for den globale mejeriorganisation IDF's kongres i København, hvor de tre direktører i et såkaldt Dairy Panel krydser klinger i en diskussion med afsæt i deres respektive selskabers strategier for at 'forsyne verden med sikre, ernæringsrigtige og bæredygtige mejeriprodukter, som det hedder i programmet, skriver Mejeriforeningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kort forinden har et par topfolk fra den fødevarepolitiske scene åbnet den tre dage lange kongres med hver sin videotale til deltagerne: Danmarks fødevareminister Rasmus Prehn og EU-Kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides.

Deltagere fra hele verden

Konferencen IDF Global Dairy Conference er arrangeret af Mejeriforeningen og finder sted på Axelborg i København fra den 13. til 15. oktober.

Der er tale om en nedskaleret udgave af IDF's (International Dairy Federations) årsmøde, som under normale omstændigheder tiltrækker op mod 1.000 deltagere fra organisationens 43 medlemslande.

På grund af Covid-19 har det ikke været muligt at afvikle det traditionelle årsmøde siden 2019, og i år har man derfor valgt at sammensætte en konference med færre deltagere og mulighed for at følge med på nettet.

Centralt i den tre dage lange konference er en bred vifte af faglige oplæg og debatter under seks forskellige sessioner med disse emner: Fødevaresikkerhed, teknologi, ernæring, mælkeproduktion, økonomi/politik og marketing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle faglige sessioner forholder sig til konferencens tema A changing climate for dairy og samtlige indlæg kan følges on-line såfremt man er tilmeldt.