Lyt til artiklen:

Naturmælk forbereder sig på fremtid med plantebaserede fødevarer

00:00
Hastighed: ???x
00:59

Det økologiske mejeri Naturmælk, som fra basen i Sønderjylland producerer 25 procent af Danmarks økologiske mælk, vil udvide med plantebaserede fødevarer.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sker, fordi animalske fødevarer i fremtiden vil fylde mindre, mens plantebaserede fødevarer tager over, vurderer administrerende direktør hos Naturmælk, Leif Friis Jørgensen. Derfor vil vækstraterne i animalsk produktion være mindre markante, mener han.

- Fremadrettet vil jeg kalde vores virksomhed en fødevarevirksomhed og ikke et mejeri i sin oprindelige form. Det kan betyde, at vi vil bede vores landmænd om ikke at være primært mælkeproducenter, og at nogle af deres afgrøder ikke skal ende i en komave, men ende som menneskeføde - f.eks. i form af proteiner, siger Leif Friis Jørgensen.