Lyt til artiklen:

Sommervarmen skubber koldskålssalget i vejret

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Danskerne måtte væbne sig med tålmodighed i foråret, indtil det varme sommervejr endelig gjorde sit indtog i juni. Men den seneste måned har vi nydt godt af høje temperaturer og solskin fra en skyfri himmel, og der er som bekendt en klar sammenhæng mellem godt sommervejr og danskernes lyst til koldskål.

Det ses også tydeligt hos mejerivirksomheden Arla, der fra starten af april og indtil nu har solgt intet mindre end 9,66 mio. liter koldskål til danskerne. Og det er hele 261.662 liter koldskål mere end samme periode sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Hos Arla, der er en af landets største koldskålsproducenter, glæder de sig over salgstallene og det lune sommervejr:

- Sommer og koldskål er de perfekte partnere, og koldskål er et måltid, som hele familien kan samles om. Og selvom det varme sommervejr i år lod vente på sig, så fulgte danskernes appetit på koldskål øjeblikkelig efter, da temperaturerne først begyndte at stige, siger Sine Konge Jensen, der er produktchef for koldskål i Arla, og fortsætter:

- Det er særligt i løbet af den seneste måned, at koldskålssalget har sat rekord sammenlignet med sidste år, og hvis sommervejret fortsætter, vil koldskålsindtaget formentlig fortsat følge med. Sommeren er nemlig højsæson for koldskål, og vi udvider vores sortiment af koldskål fra to til hele 10 produkter for at imødekomme efterspørgslen.