Lyt til artiklen:

Grundvandsforening holder møde om kommunale indsatsplaner

00:00
Hastighed: ???x
01:06

Abonnementsartikel

Foreningen Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse sætter tirsdag aften kommunernes indsatsplaner for landbruget under både faglig og juridisk lup på et informationsmøde ved Karup i Midtjylland.

Ifølge foreningen Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse er en række kommuner i færd med at indskrænke landmænds dyrkningsmuligheder på deres egen jord med indsatsplaner, som hverken er fagligt funderede eller har den nødvendige lovhjemmel - og uden fuld erstatning til de berørte landmænd.

Foreningen har derfor stævnet staten og sætter nu problemerne til debat på et møde tirsdag aften 27. juli hos en af de berørte lodsejere, planteskoleejer Kurt Christensen, Aarestrup Planteskole ved Karup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mødet indledes af en anden af de berørte, lokale lodsejere, gårdejer Henrik Nordestgaard Jespersen, samt foreningens formand, gårdejer Ulrik Lunden.

Foreningens fagchef, Bente Andersen, gennemgår på mødet det manglende faglige grundlag i Viborg Kommunes indsatsplaner, og den manglende lovhjemmel bliver gennemgået af advokat Hans Sønderby Christensen.

Man kan se mere om mødet, tilmelding med videre på foreningens hjemmeside.