Lyt til artiklen:

Minkudbetalinger for 1,9 milliarder kroner

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Flere politikere har siden minkaflivningerne i november sidste år råbt højt for at få regeringen og Fødevarestyrelsen til at sætte tempo på erstatningerne til minkavlerne.

Senest har medlem af Folketinget for De Konservative, Per Larsen, rejst spørgsmålet over for ministeren den 19. juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Mener ministeren, at det er rimeligt, at der stadig den 11. juni 2021 er minkavlere, der ikke har fået erstatning for regeringens nedslagtning af minkene?".

Til dette spørgsmål skriver Rasmus Prehn i et svar til Per Larsen.

- Regeringen ønsker, at minkavlerne får udbetalt erstatning hurtigst muligt, og det arbejdes der målrettet mod.

- Der forventes, at alle minkavlere, som opfylder betingelserne, vil få udbetalt honorar for aflivning med videre, forskud på skinderstatning og tempobonus i løbet af 2021. Det bemærkes, at udbetaling af endelig skinderstatning og driftserstatning til avlere, der vælger at få ersaningen beregnet ud fra auktionspriserne i 2021, først kan påbegyndes efter den sidste auktion i 2021 er gennemført. Dette vil efter Kopenhagen Furs auktionskalender være i slutningen af september, skriver Rasmus Prehn i sit svar.

Ministeren skriver også:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Endelig nedlukningserstatning til minkavlere, som nedlukker permanent, og kompensation til minkavlere, som nedlukker midlertidig, vil kunne udbetales til den enkelte avler efter, at erstatnings- og taksationskommissionen har behandlet den enkeltes sag.

I følge den politiske aftale om erstatning til avlerne. Bliver den samlede erstatning op mod 1,8 - 2,8 milliarder kroner i direkte erstatning for de mink, der blev aflivet i 2020 uden at blive pelset.

Derudover gives der 8,9 milliarder kroner i erstatning for tab af fremtidigt indkomstgrundlag og erstatning for restværdien af produktionsapparatet, som ikke længere har værdi for minkavleren, skriver Erhvervsministeriet i et faktaark om udbetalingerne.

Se oversigten over udbetalingerne.