Abonnementsartikel

Perstrup Beton Industri A/S præsenterer på Agromek virksomhedens nyudviklede skrabegulv med spalteåbninger i præfabrikeret beton

Formålet med den to-stjernede nyhed er at give en bedre dyrevelfærd, at sikre en langt bedre gulvhygiejne med et mere rent og tørt gulv, forbedre klovsundheden, og ikke mindst reducere dyrlægeregningen

Skrabegulvet passer i forlængelse af det traditionelle Perstrup skrabegulv og er let at montere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gulvet er et præfabrikeret betonelement udført med spalteåbninger. Spalteåbningen, der er placeret i alle de drænede riller på langs, er 100 millimeter i bunden og 35 millimeter i toppen og med en længe på 350 millimeter for hver 550 millimeter.

Spalteåbningerne monteres over en tværkanal eller direkte på en kanalvæg. Det er endvidere muligt at ligge to eller tre elementer med spalteåbninger lige efter hinanden for at få en større åbning til aflevering af gødning. Elementerne bliver i dette tilfælde udført med bæringer.

Vil sikre komfort

Elementerne har en plan underside og et fald på en procent mod midten på oversiden. Da elementerne er præfabrikerede, er støbningen af elementerne derfor altid ens.

Dette gør, at elementerne er mere nøjagtige end pladsstøbt beton, hvor der kan forekomme ujævnheder, hvori der kan samles gødning og ajle, som kan forvolde klovsygdomme.

Det specielle ved elementerne er, at der er udført spalteåbninger i alle langsgående riller og ikke kun i midten, med stor risiko for tilstopning af savsmuld eller lignende. Skrabegulvet med spalteåbninger kan holdes mere rent, hvilket vil forbedre forholdene omkring klovlidelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også med gummioverflade

Skrabegulvet kan ligeledes leveres med gummi. Gummioverfladen er eftergivende ved belastning, og profilerne giver en øget skridsikkerhed. Gummiet er indstøbt i betonelementer i baner på 2.200 millimeter i længden og 300 millimeter i bredden, hvilket betyder, at det ikke er følsomt over for varmepåvirkninger og udvidelser.

Beregninger indikerer, at ammoniakfordampningen reduceres væsentligt med et fast drænet gulvsystem. Såfremt der søges om et gulv udelukkende med spalter, opnår mange nybyggerier ifølge Perstrup Beton Industri derfor ikke byggetilladelse.

Det kan beregnes, hvor stor ammoniakfordampningen i en stald vil være. Herefter kan der beregnes, hvor mange skrabegulve med spalteåbninger, der kan godkendes i forhold til ammoniakfordampningen.