Lyt til artiklen:

SLF har store forventninger til ny crowdfunding-platform

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Hos teamchefen i driftsøkonomi ved Sønderjysk Landboforening, Carsten Friis, er der positive og store forventninger til den nye crowdfunding-platform, som en stribe af landboforeningerne rundt i landet står bag.

Det skriver SLF i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når banker og realkreditinstitutter har sagt nej til finansiering til etablering, udvidelser eller måske endda en lidt anderledes ide, så er der ikke meget at gøre for landmændene. Så står de nærmest foran en mur, som reelt er umulig at passere.

- I SLF har vi fundet det naturligt at gå med i samarbejdet om den nye crowdfunding-platform, og vi er nu klar til at rådgive og sparre med de syd- og sønderjyske landmænd, som går rundt med spændende og måske også lidt anderledes projekter. Det er et rigtig godt alternativ til de traditionelle finansieringsløsninger, og den kan være med til at skabe en større dynamik og fleksibilitet i forhold til de nuværende modeller, lyder det fra Carsten Friis.

Tradition for innovation

Ingreen Agrofunding er navnet på den nye platform, som har et formål om at få private og professionelle til at samarbejde omkring udlån af penge til landbruget. Netop i landbruget er der en mangeårig tradition for, at der skabes udvikling, og at der kan tænkes innovativt. Baggrunden for platformen er også at gøre op med, at det ganske enkelt er ærgerligt, når gode og sunde projekter må opgives, blot fordi de ikke passer ind i de sædvanlige finansieringsmuligheder.

- Det kan være mælkeproducenten, der har svært ved at finde finansiering. Det kan være landmænd, som går med ideer til udvidelser i en grøn retning. Det kan være mindre opstartsvirksomheder, som ikke lige passer ind i de normale finansieringsløsninger. Eller det kan være niche-landbrug, som har brug for penge til udvikling eller etablering, tilføjer Carsten Friis.

Udover Sønderjysk Landboforening medvirker 12 andre landboforeninger i samarbejdet omkring platformen, hvor projektet fortsat skal kreditvurderes og indstilles.