Lyt til artiklen:

Medie: Danish Crown var inhabile i oksekødssag

00:00
Hastighed: ???x
01:18

Abonnementsartikel

Dagbladet Information skriver, at topfolk i Danish Crown har overtrådt loven om habilitet i forbindelse med Kvægafgiftsfondens bevilling af penge til projekter.

Topfolk fra Danish Crown har gennem Kvægafgiftsfonden i flere tilfælde været med til at bevillige offentlige penge til forskningsprojekter, som slagteriet selv har haft en kommerciel interesse i. Og det er en overtrædelse af loven om habilitet. Det skriver Dagbladet Information.

Det er konklusionen på en advokatundersøgelse, som Danish Crown selv satte gang i tilbage i 2019, efter sagen om oksekødsrapporten fra Aarhus Universitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den samlede vurdering er således, at disse forhold er tilstrækkelige til, at Danish Crown A/S' bestyrelsesmedlemmer må anses for at have været inhabile ved behandlingen af ansøgningerne til de tre oksekødsrapporter, fremgår det af undersøgelsen, der er udarbejdet af advokatfirmaet Poul Schmith, bedre kendt som Kammeradvokaten.

Dagbladet skriver, at Danish Crown sidenhen har fået en af advokaterne bag undersøgelsen til at udarbejde en ny vurdering, som kommer frem til den modsatte konklusion. Den konklusion vil slagterigiganten ikke offentliggøre, men man har i stedet delt en opsummering, hvor det fremgår, at advokaten nu konkluderer, at Danish Crowns bestyrelsesmedlemmer i Kvægafgiftsfonden "ikke var inhabile".