Lyt til artiklen:

Fødevarestyrelsen: Kølvrås sidste mink bliver gravet op mandag

00:00
Hastighed: ???x
01:32

​Mandag morgen bliver de sidste mink gravet op fra minkgravene ved Kølvrå og kørt til forbrænding. Dermed bliver opgaven med at fjerne de mere end 13.000 tons aflivede mink, som tilbage i november blev gravet ned ved Kølvrå og Nr. Felding, afsluttet som planlagt. Det glæder fødevareminister Rasmus Prehn. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Jeg er rigtig glad for, at opgaven med at fjerne de nedgravede mink i Kølvrå og Nørre Felding nu er løst. Borgerne i de berørte områder har måtte stå ærgerligt meget igennem, og jeg er lettet over, at tidsplanen holdt, og at lugtgenerne trods sommervarmen var mindre end frygtet, siger fødevareministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kommende tid skal entreprenørselskabet bag opgravningerne dække minkrenderne helt til og planere arealerne.

- Målet er, at områderne igen fremstår, som før minkene blev gravet ned, både i Kølvrå og Nr. Felding. Den opgave vil tage lidt tid, fordi arealerne skal have mulighed for at vokse til. Men også den del af opgaven får vi løst, understreger Fødevarestyrelsens indsatschef, Kasper Klintø.

Samtidig med at minkene blev gravet op, har eksterne miljørådgivere undersøgt jorden i området. Ved hjælp af jordprøverne og analyser af grundvandet skal eksperterne nu i gang med at vurdere det nærmere behov for miljømæssige afværgeforanstaltninger.