Lyt til artiklen:

Multifunktionel jordfordeling: Glæde over betinget samtykke

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Der er godt nyt til initiativgruppen af landmænd, LandboNord og Hjørring Kommune, der har gået og ventet på svar fra Landbrugsstyrelsen. Projektet med at lave en multifunktionel jordfordeling i området, kan blive til mere end blot streger på et kort. Landbrugsstyrelsen har netop givet et betinget samtykke, som betyder, at styrelsen nu går i gang med at høre samtlige berørte lodsejere i området.

Det skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er LandboNord, som i samarbejde med Hjørring Kommune står bag projektet, og chefkonsulent i LandboNords PlanteRådgivning, Søren Greve Olesen, glæder sig over nyheden.

- Det er landmændene i området, som har taget det ambitiøse initiativ - et initiativ, som kan være med til at fremtidssikre deres produktion ved at styrke driften. En af de store fordele ved at jordfordele er, at du får muligheden for at samle dine marker tæt på din ejendom, så transporten i flere tilfælde bliver væsentligt reduceret. Derudover er der en række andre fordele i projektet, som kommer hele området til gode, hvis projektet bliver gennemført, siger Søren Greve Olesen.

I den indsendte ansøgning om multifunktionel jordfordeling kombineres behovet for jordfordeling med andre udfordringer i området. Ud over at forbedre arronderingen, så inddrages mange andre relevante elementer i ansøgningen, blandt andet skovrejsning, beskyttelse af vand, friluftsliv, klimatilpasning, naturoverdrev mv.